tiistai 27. syyskuuta 2016

Annetaan hyvän kiertää - sähkö- ja taittopyörät kokeilussa

Toukokuusta lähtien on yksi sähköpyörä ja yksi taittopyörä kiertänyt kokeilijalta toiselle. Liikkujan viikolla syyskuussa keräännyttiin Karonkaan jakamaan kokemuksia. Ja tulipa keskusteltua myös tandem-pyöräilystä...

Hankkeessa sähköpyörää kokeillut muusikko Mika Ikonen kertoi, että kokeilusta jäi kaikin puolin myönteinen fiilis. ”Liikkuminen lisääntyi ja kunto koheni kokeiluviikkojen aikana.”
Ikosen mielestä Hyvinkäällä on hyvä pyörätiet ja polkupyörille on hyviä telineitä.

Hyvinkään liikenneinsinööri Kimmo Kiuru avasi Kokeilupyörän Karonkan.
Ikonen näkee, että tärkein työkalu pyöräilyn lisäämisen on pyöräilyn hyvien puolien korostaminen. ”Pyöräilyn nopeus, pysäköinnin nopeus, kulujen lähes täydellinen puuttuminen ja suotuisat vaikutukset ilmastoon, ovat pyöräilyn plussia, joita pitäisi tuoda enemmän esille.” Ikonen toivoo parempaa pyöräilykulttuuria, jolla hän tarkoittaa esimerkiksi autoilijoiden ja muiden liikkujien parempaa suhtautumista toisiinsa.

Laura Brisk, Mika Ikonen ja Jaakko Korhonen poseeravat tyytyväisinä taittopyörän kanssa. Silja Korhonen (ensimmäinen oikealta) on myös tyytyväinen tilaisuuden antiin. Kokeilujaksoonsa oli tyytyväinen myös, taittopyörää testaillut hyvinkääläinen Laura Brisk, joka kertoo taittopyörän tuoneen uuden ulottuvuuden arkipyöräilyyn. ”Ei tarvinnut enää miettiä uskaltaako pyörän jättää asemalle reissun ajaksi ja kohteessa on lisäksi uusi nopeampi keino liikkua.”  

Taittopyörää arjessaan kokeillut Laura Brisk neuvoo Juho Liimataiselle taittopyörän käyttöä.


Helposti se meni kasaan, nyt on hymy herkässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti