torstai 9. toukokuuta 2019

Hyvinkään Pyöräilyviikot 2019


Pyöräilyviikkojen ohjelma on koottu sivuille www.hyvinkaa.fi/pyorailyviikot

Käynnissä on kaikkiaan kolme kampanjaa! Hyvinkään oma Omin voimin kouluun ja töihin, Hyvinkään ja Riihimäen välinen Pyörillä ilman Moottoreita sekä valtakunnallinen Kilometrikisa, joka jatkuu syyskuulle saakka.
Hyvinkään sairaalalla järjestettiin 8.5. Työmatkat liikkuen –tapahtuma. Pyörällä töihin tulleille työntekijöille jaettiin aamupalaa ja nopeimmille tarjottiin ilmaista pyöränhuoltoa. Kaikille avoimella tapahtumatorilla tapahtuma, oli esillä Hyvinkään Ladun toimintaa, Liikenneturvan kypäränäyttely ja Hyvinkään kaupungin liikennesuunnittelu ja liikuntapalvelut. Kaupungin pisteellä oli saataville erilaisia pyöräilykarttoja ja mahdollisuus ilmoittautua liikuntaryhmiin. Kaupungin sähköpyörää oli mahdollisuus koeajaa. Myös sairaalan työnhyvinvointiryhmät olivat esillä. Yhteinen opastettu pyöräretki starttasi klo 15.00 aamuvuorolaisten päästyä töistä.
Lue viisaasti liikkuvien työntekijöiden haastattelut sairaalan uutiskirjeestä.



Polkien perille duuniin!
HUS Hyvinkään sairaalan ja Keusoten työntekijät myös yhteiskäyttöpyörien käyttäjiksi.  
HUS Hyvinkään sairaalan ja Keusoten työntekijät saavat toukokuussa käyttöönsä yhteiskäyttöisiä polkupyöriä, jotka on tarkoitettu erityisesti rautatieaseman ja työpaikan välillä kulkemiseen. Pyörissä on älylukot, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla, maksuttomalla Donkey Republic -sovelluksella. Sovellukseen rekisteröitymisessä käytetään omia luottokorttitietoja ja työsähköpostiosoitetta. Järjestelmä tunnistaa hus.fi, keusote.fi ja konecranes.com -sähkö-postiosoitteella kirjautuneet käyttäjät. Pyörien käyttö on tällä hetkellä henkilökunnalle maksutonta 24 tunnin vuokrauksiin asti. Yhteiskäyttöiset pyörät lanseerataan keskiviikkona 8.5., jolloin on työmatkapyöräilyn teemapäivä sairaalalla.  

Käytössä on siis yhteensä kolme pyöräasemaa, joista pyörät otetaan käyttöön ja palautetaan käytön loputtua. Rautatieaseman, sairaala-alueen ja Konecranesin pyöräasemat palvelevat kaikkia järjestelmässä mukana olevia työpaikkoja. Pyöräasemien paikat voi katsoa osoitteesta www.valpastin.fi/bikeshare.  Kyseessä on suljettu järjestelmä, joten pyörät tai pyöräasemat eivät näy sovelluksessa muille kuin mukana olevien työpaikkojen (tällä hetkellä HUS, Keusote ja Konecranes) työntekijöille. 

Konecranesin pyörät saivat erinomaista palautetta 

Valpastin Bikeshare -järjestelmä on ollut elokuusta 2018 alkaen käytössä Konecranesin työntekijöillä ja se on saanut erittäin hyvää palautetta käyttäjiltään: 

”Tämä on paras uudistus pitkään aikaan!”

”Mielestäni aivan mahtava idea ja juuri sellaista aktiivisuutta työnantajalta, mitä itse arvostan.” 

Järjestelmä on saanut kiitosta myös valtakunnallisesti, sillä se palkittiin myös vuoden pyöräilyteko 2018 -kilpailussa.  

Pyörät tarjoavat HUS ja Keusote yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa. Käytännön toteutuksesta vastaa Valpastin Oy.
Kokeilun tavoitteena on erityisesti parantaa yhteyksiä junalta työpaikalle. Sujuvien matkaketjujen edistäminen on yksi Hyvinkään kaupungin Kestävä liikkuminen -ohjelman tavoitteista. Yhteiskäyttöpyörien kokeilu saa CANEMURE EU-projektin tukea.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti