keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Pikkupässin pyöräilyreitti on avattu


Hyvinkään ja Karkkilan välille valmistui vuonna 1911 kapearaiteinen rautatatie, joka on saanut nyt uuden elämän Pikkupässin pyöräilyreittinä. Pikkupässi nimi tulee radalla liikennöineistä höyryvetureista, joita nimitettiin Pikkupässeiksi. 

Avajaispäivän viestin vaihto Lopella.
Hanke pyöräilyreitin perustamisesta alkoi 2011 ja nyt se on saatu maaliin, sillä reitin avajaisia vietettiin 15.6.2017 Hyvinkäällä, Karkkilassa ja Lopella.Kytäjän asema.Pyöräilyreitti on merkitty maastoon ja siitä on tehty esitekartta. Maastoon, vanhoille asemapaikoille on pystytetty opastustaulut, joissa kerrotaan kunkin kohteen historiasta tai tapahtumista.

Rautatieaseman puisto.

Pikkupässi pyöräilyreitti kiemurtelee vaihtelevasti vanhalla ratapohjalla, hiekkateillä ja asvalttipintaisilla yleisillä teillä tai kevyen liikenteen väylillä. Reitillä on mittaa 51 km ja se on ajettavissa lähes millaisella pyörällä hyvänsä, mutta leveät renkaat helpottavat menoa pehmeimmissä paikoissa.

Kytäjärven ranta.

Lisää tietoa reitistä ja radan historiasta on luettavissa Pikkupässin kotisivuilta. Painettuja karttoja on saatavilla kaupungintalon infopisteestä, kirjastosta ja Hyvinkään taidemuseosta. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti