perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ruiskaunokin siemeniä ja perunoita

Kaupunginpuutarhuri Marja Kärki on kevään aikana kokeillut Poni-pyörää työasiointiin. Ponin etukori auttaa tavaroiden kuljettamisessa, mutta välillä avuksi otetaan tavarapyörä Dolly, jonka avulla kulkevat suurempikin määrä tavaraa.

Eräänä kauniina ja aurinkoisena perjantaipäivänä ajelin pitkin kaupunkia ja tutustuin viheralueisiin. Mustasta männistöstä Sahamäenpuistoon ja sieltä Kirjastonaukiolle ja Kauppatorille. Ponilla on helppo harrastaa kaupunkipyöräilyä. Erityisen hyvä ”apuväline” on ohjaustangossa oleva kori, johon on hyvä sijoittaa laukku ja/ tai kuumuuden iskiessä päällystakki. 
Pyörän etukorissa kulkee laukku ja kastelusuutin.

Ponilla olen myös tehnyt pieniä matkoja mm. Renttolta Kirjastoaukiolle kastelusuuttimen kera, kun vein kasteluapuvälinettä Teknisen palvelukeskuksen puistotyöntekijälle. Myös ruiskaunokin siemenet kulkivat hyvin korissa mukana matkatessaan kylväjälleen.

Kirjastonaukio juhlii 100-vuotiasta Hyvinkäätä. 


Naisten puutarha

 

Sinisellä Ponilla matkasin myös kirjastonaukiolle, missä osana Hyvinkää 100-juhlaviikkoja oli esillä kuvataiteilija Kaisa Salmen toteuttama Naisten puutarha -ympäristötaideteos, jonka aiheena olivat seitsemän hyvinkääläistä naista. Jokainen naishahmo on saanut ympärilleen oman puutarhansa, joiden kasvisto vaihtelee rohdoskasveista syötäviin, tuoksuviin ja kosketeltaviin lajikkeisiin. Seitsemän kasviveistosta puutarhoineen muodostavat koko Kirjastonaukion kattavan ympäristötaideteoksen.

Upeita naisia Hyvinkäältä! 

 

Pyörän kyydissä 50 kiloa perunoita  

 

Hyvinkää 100 kevään juhlaviikkojen avajaisissa lauantaina työkaverini, hortonomi Sari Kekki ajoi Kirjastoaukiolle Dolly-tavarapyörällä. Mukana kulki helposti 50 kg perunoita. Pyörän laatikossa oli hyvä säilyttää perunoita, joita yhdessä jaoimme ihmisille ämpäreiden, mullan ja ämpäriperunaviljelyohjeen kera. Samalla Dolly mainosti Hyvinkää 100-juhlavuotta.

Sari Kekki ja Marja Kärki jakavat perunoita Dolly-tavarapyörän kyydistä.

________
Hyvinkään kaupungilla on käynnissä Kokeilupyörä 2.0 -hanke, jonka tavoitteena on testata erilaisia pyöriä kaupungin työntekijöiden käytössä. Tavoitteena on hahmottaa, minkälainen virkapyöräjärjestelmä palvelisi kaupungin eri yksikköjen työtä parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti