perjantai 22. heinäkuuta 2016

Taittopyörä mahdollistaa liikkumisen aivan uudella tasolla - säässä kuin säässä

Laura Brisk testaa taittopyörää kesämenoissaan.  

Taittopyörä mahdollistaa liikkumisen aivan uudella tasolla ja mietimme ystäväni kanssa, että nyt mennään käymään jossain pääkaupunkiseudun uimarannalla, kun molemmat voivat kerrankin kulkea polkupyörillä näppärästi.

Alkuperäinen idea oli tavata Tikkurilassa ja pyöräillä Kuusijärvelle uimaan ja saunomaan. Hyvinkäältä pääsisin kätevästi lähijunalla Tikkurilaan, eikä taittopyörästä tarvitse taitettuna maksaa polkupyörän lisämaksua 4,20 € suuntaansa. Ystävänikin saisi tuotua pyörän HSL:n junalla maksutta Tikkurilaan. 

Aikataulua miettiessämme tuli eteen pulma, koska HSL:n junissa ei saa kuljettaa polkupyörää ollenkaan ruuhka-aikana ja siihen aikaan meidän oli tarkoitus olla reissussa. Eipäs onnistunutkaan retki Kuusijärvelle. Olisi todella kätevää omistaa kaksi taittopyörää ja lähteä sitten liikenteeseen ystävän kanssa.


Uutta retkikohdetta kartoitettaessa osui silmiini Ventoniemi Oy:n tarjous ”Kaikki matkat Hyvinkään ja Helsingin välillä vain 5 €” ja miettiessäni mille pysäkille jäisin bussista, tajusin bussin ajavan noin kahden kilometrin päästä ystäväni Vantaan Louhelasta sijaitsevasta kodista. Näin ollen testailinkin lähijunan sijasta matkustamista bussilla ja taittopyörä kulki maksutta Hyvinkäältä Vantaalle bussin tavaratilassa.


Viime viikkoisten sateiden jälkeen keli kerrankin suosi meitä ja aurinko paistoi. Ensin otimme tiukan minigolf-mittelön Jokiuoman puiston minigolf-kentällä. 


Pelatessa tulikin kuuma ja suuntasimme noin kahden kilometrin päähän Kaivokselaan Vetokannaksen uimarannalle. Auringossa oli miellyttävä istuskella ja tulihan ne talviturkitkin heitettyä pyörien odotellessa pyöräparkissa.


Koska Mätäojan bussipysäkki oli kilometrin päässä uimarannasta, en kotimatkallakaan kokeillut lähijunaa vaan tulin bussilla takaisin Hyvinkäälle.Tänä kesänä on pyöräillessä saanut kastua jo useamman kerran ja niin sade meinasi taas yllättää pyöräilijän.


Mutta kerrankin pyöräilijä oli varautunut ja kuljetti mukanaan sadeviittaa. Voin lämpimästi suositella kuvan varustusta sadekelin pyöräilyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti