sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kaupunginjohtaja nauttii sähköpyöräilystä

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila kokeilee sähköpyörää kolmen viikon ajan. Ensimmäinen viikko on nyt takana ja kaupunginjohtaja suosittelee sähköpyörän kokeilua. Riskit kannattaa kuitenkin tiedostaa: siihen voi jäädä koukkuun. 



Sain viime maanantaina kokeilukäyttöön kuvassa näkyvän sähköavusteisen polkupyörän. Se on todella polku –pyörä, sillä meno edellyttää polkemista koko ajan. Sähkömoottori vain avustaa. Pyörätuntuma pysyy ajaessa, missään vaiheessa ajo ei tunnu mopoilulta. Moottori osaa auttaa ylämäissä, liikkeelle lähdöissä ja vastatuulessa. Avustaminen loppuu, kun vauhtia on 25 km/h.

Hevosmäki ei puhalluttanut enää ollenkaan


Sähköavusteinen polkupyörä on todella polku -pyörä, sitä pitää polkea. 

Oli taas mukava palata työmatkapyöräilyn maailmaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Minulla kertyy matkaa noin 9 km suuntaansa ja aikaa siihen menee puolisen tuntia. Sähkövehkeellä matka taittuu 5-10 minuuttia nopeammin tuulensuunnasta riippuen. Suorilla ja muuten vapaalla baanalla vauhti näyttää olevan 25 km/h ja sähkömoottori tulee apuun ylämäissä ja liikennevaloista lähdettäessä. Hyvinkääläisille tuttu Hevosmäki maaseutuopiston luona ei puhalluttanut enää ollenkaan! Kyse  ei ole siitä, että kuskin kunto olisi parantunut.


Sähköpyörä painaa hieman normaalifillari enemmän


Kokeiltavana oleva pyörä on vakaa ja tukeva ajettava. Painoa sillä on hiukan normaalifillaria enemmän, mutta avusteisena sillä ei ole merkitystä. Jarrut toimivat hyvin. Ainoa miinuspuoli on ollut satulan tangon kiristäjä, joka ei tahdo pitää satulaa oikeassa korkeudessa.

Yhtenä aamuna satoi oikein kunnolla. Kastuin ”läpimäräksi”. Pyörä pelasi vedestä huolimatta moitteettomasti. Kuten kuvasta näkyy se kaipaa nyt pesua.


Pyörä sateen jälkeen - läpimärästä kaupunginjohtajasta meille ei ole kuvaa. 

Tähän voi jäädä koukkuun


Jo ensimmäisen viikon jälkeen voi sähköpyörää suositella kokeiltavaksi. Ainoa riski on, että siihen voi jäädä koukkuun.

1 kommentti: