tiistai 2. toukokuuta 2017

Kokeilupyörät minikiertueella

Hyvinkään kokeilupyörä -hanke jatkuu. Tänä vuonna kohderyhmänä on Hyvinkään kaupungin henkilöstö ja tarkoitus on testailla erilaisia pyöriä kaupungin henkilöstön käytössä. Tavoitteena on sekä lisätä tietoisuutta erikoispyöristä että hahmottaa minkälaiset pyörät sopisivat kaupungin työntekijöiden virkapyöriksi kaupungin eri yksikköihin.

Huhtikuisena torstaina kokeilupyörät tekivät minikiertueen kaupungin toimipisteisiin: aamulla pyöriä koeajettiin kaupungin varikolla, lounasaikaan Rentolla ja iltapäivällä kaupungintalon aulassa.

Kokeilupyörät lähdössä minikiertueelle: edessä tavarapyörä, jonka kyydissä myös taittopyörä ja takana tavallinen sähköpyörä. 

Sähköavusteinen "tavallinen" pyörä mahdollistaa rennon ja hikoilemattoman pyöräilyn. Sähköavusteista pyörää täytyy polkea, jotta avusteisuus kytkeytyy päälle eikä pyörä automaattisesti tarkoita hurjastelua, sillä avusteisuus kytkeytyy pois, jos nopeus on yli 25 km/h. Sähköpyörän idea on tehdä pyöräilystä vähän tavallista kevympää ja se on omiaan tilanteisiin, jossa pyöräilyn halutaan olevan hieman tavallista kevyempää vaikkapa ylämäissä.

Lea Peltonen nousi kollegan suostuttelemana sähköpyörän satulaan. "Kiitos, että pakotit minut tähän", oli Lean kommentti koeajon jälkeen. 

Tavarapyörä mahdollistaa nimensä mukaisesti isojen ja painavienkin tavaroiden kuljettamisen pyörällä. Nyt kokeiltavassa pyörässä on myös turvavyöt kahdelle pienelle kyytiläiselle, jotta pyörällä voi kuljettaa lapset vaikkapa päiväkotiin. Tavarapyörät ovat usein sähköavusteisia, jotta polkeminen on sujuvaa.

Pyörä, sillä kulkee kaikki! Hyvinkään rakennusvalvonnan Taru Nurminen ja Arto Toikka näyttävät pyöräilyn mallia.

Taittopyörä on pieni ja pippurinen ajopeli, jonka voi taitella mukaan bussiin, junaan tai autoon ja jatkaa matkaa polkien.


Taittopyörää poljetaan kuin tavallista pyörää, piskuinen ulkonäkö saa usein huomiota. Kirsi Contursi testaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti