perjantai 12. toukokuuta 2017

Sähköpyörä helpottaa 15 kilometrin työmatkaa

Miina Viljamaa työskentelee ohjaajana tuetussa asumisessa Hyvinkään kaupungin Lepovillassa. Miinan työmatka on noin 15 kilometriä ja matkan pituus nostaa päivittäisen pyöräilyn kynnystä. Ohjaajan työhön kuuluvat myös asiakaskäynnit ja Miina on toivonut työnantajaltaan näitä varten sähköpyörää. Nyt toive toteutui ainakin pariksi viikoksi, sillä Miina sai henkilökohtaisessa kokeiluun sähköpyörän muutaman viikon ajaksi. 

Ensimmäinen kokeiluviikko on sujunut mukavasti. Päivän aikana välimatkat asiakaskäynneille ovat sujuneet mutkattomasti sähköpyörällä. Matkojeni varrella on hyvät pyörätiet. Liikkuminen on kevyttä, tietenkin olen käyttänyt ainoastaan turboavustusta J. Vaikka kokeiluviikolla sää on ollut kylmä ja sateinen, olen käyttänyt pyörää joka tilanteessa. Ihme ja kumma, kertaakaan en ole kastunut. 

Lisää vaihteita?  


Pyörään kaipaisin välillä vielä enemmän vaihteita, mm. alamäessä 1-2 lisävaihdetta, niin pääsisi polkemaan mukavammin. Jarrut voisivat olla nestejarrut. Tosin nykyiset ovat toimineet riittävän hyvin, ei valittamista.

Työmatkat kotoa ja kotiin on ollut ihanaa tehdä sähköpyörällä. Aion ehdottomasti joskus hankkia itselleni sähköpyörän. Viikon aikana kilometrejä on kertynyt 173 kilometriä, joista kodin ja työpaikan väliset matkoja 150 km. 

Lähdössä koulutukseen. 


Iltaisin olen ollut ihan pirteä, toisin kuin niinä päivinä, kun olen työmatkoja taittanut omalla tavallisella pyörälläni. Matkalla on paljon ylämäkiä, joissa sähköavustus on oiva helpotus. Matka-aikakin on lyhentynyt noin 10-15 min/ suunta.
---

Hyvinkään kaupungilla on käynnissä Kokeilupyörä 2.0 -hanke, jonka tavoitteena on testata erilaisia pyöriä kaupungin työntekijöiden käytössä. Tavoitteena on hahmottaa, minkälainen virkapyöräjärjestelmä palvelisi kaupungin eri yksikköjen työtä parhaiten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti