torstai 13. huhtikuuta 2017

Kevään ensimmäinen sähköpyöräkokeilija liikkeelle

Kokeilupyörä -hanke jatkuu Hyvinkäällä. Nyt erikoispyörien satulaan pääsevät kaupungin työntekijät. Tavoitteena on hahmottaa, minkälaisiin kaupungin työtehtäviin pyörä sopisi. 
Ajatuksena on, että jatkossa kaupungin työntekijöiden käytössä olisi yhä enemmän virkapyöriä, jotka tehostavat tai helpottavat työtä.  

Kylmänä kiirastorstaina sähköpyörän ohjaustankoon tarttui hortonomi Sari Kekki. Työssään Sari hoitaa tonttikatselmuksia puunkaatolupia varten. Koska katselmukset ovat eri puolilla kaupunkia, saattaa matkaa kertyä päivän aikana jopa 30 kilometriä ympäri kaupunkia autolla ajellessa.


Tähän asti Sari on käyttänyt työssään autoa, nyt on tarkoitus testata sopisiko sähköpyörä liikkumiseen paremmin.  Kotoa työpaikalle Sarilla on lyhyt matka, mutta se on tullut ajettua autolla, kun työssä tarvitsee autoa.

- Ihan varmasti sähköpyörä lisäisi pyöräilyä. Mulla on tosi hyvä fillari. Kotona varastossa. Käytän sitä tosi harvoin, kun joka päivä menen töihin autolla ja sitten kun tulen kotiin, vaihdan kävelyyn koiran kanssa.

- Jos havaitsisin sähköpyörän toimivaksi jutuksi omaa arkeani ajatellen, voisin kokeilun jälkeen hommata sähköpyörän ja ajella sillä jatkossakin työajot ja työmatkat.

Miten Sarin kokeilun käy? Saako Hyvinkää sähköpyöräilevän hortonomin? Siitä kuulemme ensikerralla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti