torstai 28. kesäkuuta 2018

Tonttipalveluiden kokemukset sähköpyörästä

Tonttipalvelujen henkilöt testasivat Crescent sähköavusteista pyörää kahden viikon ajan aurinkoisilla kesäkeleillä. Testaajilta tuli lähes pelkästään positiivista palautetta pyörän kevyestä polkemisesta ja kiihtyvyydestä. Tässä kootusti testaajiemme kommentteja pyörästä.
 
Ehdin kokeilla sähköpyörää vain muutaman kerran (töistä kotiin ja aamulla takaisin).
Valitettavasti näin, koska sähköpyörä osoittautui mukavaksi menopeliksi. Sillä oli oikein mukava huristella niin tasaiset osuudet kuin pienet sekä suuremmatkin ylämäet kevyesti. Huono puoli pyörässä on, ettei sitä uskalla jättää esim. kaupan eteen parkkiin koska on niin arvokas. Pyöräily sähköavusteisella pyörällä nosti hymyn huulille.
 
Sähköpyörällä ajaminen on helppoa ja vaivatonta, helpotusta tulee etenkin paikalta lähtöihin ja ylämäkiin. Pyörän säilytys ja akun lataaminen tuo ylimääräistä vaivaa.
 
Ajelin pyörällä useampaankin otteeseen lyhyitä ja hieman pidempiä lenkkejä. Akku kesti todella hyvin ja sen lataaminen oli helppoa. Pyörä on raskasta tekoa, joka tekee ajamisesta ainakin asfaltilla hyvin vakaan, mutta jos sitä joutuisi kuljettamaan esim. pyörävarastoon alas rappuja olisi se hankalaa voimillani. Pyörä lyhensi selvästi ajoaikoja ja teki ajamisesta vaivatonta heikoilla jalkalihaksillakin. Sen kiihtyvyys risteyslähdöissä oli ihanaa ja jyrkimmätkin mäet noustiin heittämällä ylös ilman hikipisaroita. 70-luvun kaupunkilaisnuorena en ole koskaan ajanut mopolla, mutta sähköpyörä sai minut tuntemaan ’Oli kesä, oli mopo’ fiiliksiä.
 
Pyörälenkille lähdön kynnys madaltui.
 
Tämä on tulevaisuutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti